Sepse jam njeri

Mund t’i dua të gjithë njerëzit, por nuk mundem t’i detyroj ata që të më duan.

Mund të fali dhe harroj, por nuk mundem t’i detyroj të tjerët të mos gabojnë.

Mund të ëndërroj çka të dua dhe kur të dua, por nuk mundem t’i realizoj ëndërrta e mia pa peripeci dhe kur të dua.

Mund të ngjitem në majat e lartësisë, krenarisë dhe famës, por nuk mundem t’i injoroj të lehurat e qenve mbrapa karvanit.

Mund ta ndaloj veten nga gëzimi dhe hareja, por nuk mund ta ndaloj nga dëshpërimi dhe dhimbja.

Mund të sillem me njerëzit, me çiltërsi, dashuri e sinqeritet, por nuk garantoj se ata do të sillen me mua në të njëjtën mënyrë.

Mund të jetoj me zemër të bardhë, por nuk mundem t’i obligoj të tjerët të jetojnë në të njëjtën mënyrë.

Mund ta ndërtoj një botë në fantazinë time dhe t’i fus ata që dua, por nuk mundem t’i fshij nga realiteti ata që nuk i dua, kur të dua.

Ka shumë punë që mund t’i bëj, por ka edhe shumë të tjera që nuk mund t’i bëj.Përktheu: Hoxhë Valdet Kamberi


Revista Shembulli