Në shoqërinë tonë..

Në shoqërinë tonë...Turpërohen nga të qarit edhe pse i ngrehin zërat e tyre kur qeshin!

Në shoqërinë tonë...Nëse ndokush e do dhe respekton bashkëshorten e tij, thonë se ky është nën ndikimin e magjisë!

Në shoqërinë tonë...Nëse fëmija rrëzohet dhe qanë, i bërtasin duke i thënë: Mos qaj ore, ti je burrë?! Me çfarë të drejte është bërë haram të qarit e burrit?!

Në shoqërinë tonë...Nëse nuk kanë ambicie për diçka, mundohen t’i pengojnë dhe dështojnë edhe të tjerët!

Në shoqërinë tonë...Kur përmend të mirat e tjetrit - të gjithë heshtin, e kur përmend vetëm një të keqe, marrin pjesë të gjithë!

O Allah, udhëzoje shoqërinë tonë! Amin

 

Përktheu: Valdet Kamberi