Lutjet tona për muslimanët

Romakët i gjuanin muslimanët me naftë për tua djegur anijet... Një romak në momentin që bëhej gati të gjuan anijen e muslimanëve nën komandë të Ebul-Gadijes, radijallahu anhu, me kazan të plumbit përplot me naftë, e gjuajti Ebul-Gadije me shigjetë dhe kazani ra në vet anijen e romakëve dhe u djeg anija me 300 romakët në te.

Për këtë më vonë thuhej: "Shigjeta e Ebul-Gadijes i mbyti 300 njerëz".

Ndoshta një lutje e jotja për muslimanët e shtypur anembanë botës, të cilës i përgjigjet Allahu, bëhet shkak për fitore të mijëra muslimanëve!

Kriminelët kanë energji për të bërë masakra ndaj muslimanëve dhe nuk lodhen, a thua vallë na ka hije që të lodhemi nga lutjet tona për ta?!

Poeti thotë:

Pse tallesh me lutjen dhe e nënçmon
A nuk e di se lutja ç'bën
Shigjetat e natës nuk huqin
Por afatin e kërkon

رمى الروم سفن المسلمين بالنفط لتحترق ... فتهيأ رومي لرمي سفينة أبي الغادية رضي الله عنه في طنجير [قدر نحاسي] فرماه أبو الغادية بسهم، فقتله، وسقط الطنجير في سفينة الروم، فاحترقت بأهلها، وكانوا (300)، فكان يقال:

[
رمية سهم أبي الغادية قتلت (300) نفس ] . [ السير ]

أَتَـــــــــــــهْزَأُ بِالدُّعَاءِ وَتَزْدَرِيـــــــــــــــهِ وَمَا تَدْرِي بِما صَنَعَ الدُّعَاءُ

سِهَامُ اللَّيلِ لا تُخْطِي وَلَكِنْ لهــــــــــــــا أمدٌ وللأمدِ انقضاءُ


Bekir HALIMI