E Shtunë, 28 Mars 2015 - 19:46:59

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

Tema Islame

Islame

 • Artikuj
 • Akide
 • Hadith
 • Fikh
 • Histori
 • Konvertime
 • Tregime

Me eklips kuptojmë zënien e plotë ose të pjesshme të Diellit ose të Hënës gjë e cila sjell errësirë totale ose të pjesshme në tokë. Astronomikisht eklipsi i Diellit bëhet kur Hëna ndodhet mes Diellit dhe Tokës. Ndërsa eklipsi i Hënës ndodh kur ajo ...

Vazhdo leximin

1. Ai që i merr shkaqet duhet të mbështetet në Allahun e jo në shkaqe, sepse Allahu është ai që i ka krijuar ato dhe i ka bërë shkaqe. 2. Duhet ditur se shkaqet janë të lidhura me caktimin e Allahut. 3. Ekzistojnë dy mënyra për të vërtetuar se a ...

Vazhdo leximin

Përcillet nga Ebu Hurjera se i Dërguari i Allahut (alejhi salatu ue selam) njëherë i pyeti shokët e tij: - A e dini se kush është i falimentuari? - I falimentuari tek ne është ai që nuk ka as para e as plaçkë. – i thanë ata. - I falimentuari i ...

Vazhdo leximin

1. Leximi i sures Sexhdeh dhe Insan në namazin (farzin) e sabahut të ditës së xhuma. Transmetohet nga Ebu Hurejra se ka thënë: “I Dërguari i Allahut në sabahun e ditës së xhuma lexonte suret  Sexhde dhe Insan” (Transmeton Buhariu). 2. Të ...

Vazhdo leximin

“Duan ta shuajnë dritën e Zotit me propagandën e tyre…, por nuk do t’ia arrijnë qëllimit.” (Kuran) Më 18 janar 1991, pas afro tre dekadash ndalimi të besimit në Shqipëri, në Tiranë do të rihapej xhamia e Ethem Beut, nga një grup nismëtarësh ...

Vazhdo leximin

Sulmuesi i ri gjerman, Danny Blum ka lënë fenë e tij të vjetër të krishterë, për t’u konvertuar në Islam. Anëtari i skuadrës nga Bundesliga 2, Nurnberg ndodhet në fazën përgatitore në Belek të Turqisë me ekipin e tij, dhe ka shfrytëzuar rastin që ...

Vazhdo leximin

Një profesor dhe publicist i shquar në botën arabe, Nexhib Ez Zamil i cili që në rini të hershme ishte mahnitur me leximin e librave të mendimtarëve perëndimorë, sikurse Niçeja, Kanti etj., tregon se kish filluar ta linte namazin pjesërisht e pastaj ...

Vazhdo leximin

Gruaja

E dashura nënë,Paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi ty!Erdha prapë tek varri yt, nuk mund të rrija pa ardhur. Fotografia jote më endej para syve. I përlotur kujtoja ditët që ishim bashkë. E di, shpeshherë kam qenë i keq me ty, por jam penduar. Jam ...

Vazhdo leximin

Si duhet të sillemi me myslimanët që nuk agjërojnë gjatë Ramazanit? Cila është metoda më e mire për t’i thirrë ata në agjërim?

Allahun e falënderojmë, paqa dhe bekimi qofshin mbi Muhamedin, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem.

Myslimanët e kanë detyrë dhe obligim të thërrasin në agjërimin e muajit të Ramazanit ata mysliman që nuk agjërojnë dhe tua tërheqim vërejtjen nga mosagjërimi. Këtë mund ta bëjmë në format që vijojnë:

1. Fillimisht duhet t’i njoftojmë se agjërimi i muajit të Ramazanit është detyre dhe obligim, se agjërimi ka rëndësi të madhe në fenë Islame dhe se është një shtyllë prej shtyllave mbi të cilat ndërtohet feja Islame.

2. Duhet përkujtuar shpërblimin e madh që e fiton agjëruesi, gjë për të cilën na tregon Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, duke thënë:

“Ai që agjëron Ramazanin me besim në Allahun dhe duke shpresuar shpërblimin prej Allahut, i falen mëkatet që i ka bërë më herët”. (Buhariu dhe Muslimi).

Gjithashtu na tregon Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, duke thënë: “Allahu ka thënë: Agjërimi është i Imi dhe Unë shpërblej për te. Agjëruesi le epshin dhe ushqimin për Mua. Agjërimi është mburojë. Agjëruesi ka dy gëzime; gëzohet në kohën e iftarit dhe gëzohet kur do të takohet me Zotin e vet. Era e agjëruesit është më e këndshme te Allahu se aroma e miskut”. (Buhariu dhe Muslimi).

3. Duhet tua tregojmë dënimin e ashpër që e pret atë që nuk agjëron në Ramazan dhe duhet sqaruar se mosagjërimi i muajit të Ramazanit është prej mëkateve të mëdha.

Ibën Huzejme dhe Ibën Hibani na përcjellin një hadith nga Ebu Umame, i cili na tregon se Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, ka thënë:

“Duke fjetur më morën dy njerëz, më kapën për sqetulla dhe më dërguan te një kodrinë e vështirë dhe më thanë: ngjitu! Nuk mundem, u thash. Më thanë: ne do ta lehtësojmë. U ngjita në kodër dhe aty dëgjova zëra të zhurmshëm. Thashë: çka janë këto zëra? Këto janë zërat e banorëve të zjarrit. Vazhduam udhëtimin deri sa takuam disa njerëz të lidhur për muskujt e tyre, kurse gojët i kishin të çara, nga të cilat u rridhte gjak. Pyeta: kush janë këta? Më thanë: këta janë ata që e ndërpresin agjërimin para se të vijë koha”. (Shejh Albani e vlerëson këtë hadith si autentik).

Shejh Albani duke e komentuar këtë hadith thotë: “Ky është dënimi për atë që agjëron, mirëpo me qëllim e prish agjërimin para kohës së iftarit. Ç’farë dënimi e pret atë i cili aspak nuk agjëron?!”.

4. Duhet t’i sqarojmë se agjërimi nuk është edhe aq i vështirë. Përkundrazi edhe nëse ka ndonjë vështirësi, ai sjell lumturi, gëzim, kënaqësi dhe qetësi shpirtit tonë. Zemra e agjëruesit është vazhdimisht e rehatshme dhe ndien ëmbëlsi duke realizuar adhurimet, duke lexuar Kuran dhe duke falë namaz nate.

5. Ata që nuk agjërojnë duhet t’i thërrasim që të dëgjojnë ligjërata të ndryshme prej hoxhallarëve të ndryshëm dhe të lexojnë materiale të llojllojshme rreth agjërimit dhe rëndësisë së agjërimit.

6. Nuk duhet t’i lejojmë vetes që të lodhemi dhe mërzitemi nga thirrja e atyre që nuk agjërojnë në agjërim. Përkundrazi, vazhdimisht duhet t’i thërrasim me fjalë të urta dhe të buta, duke u dhënë këshilla të mira dhe duke u lutur sinqerisht për ta që Allahu t’i udhëzojë dhe tua falë.

Allahun e lusim që të na dhuron sukses dhe të na forcojë në rrugën e drejtë! Amin!

Sh.P. Për ata që nuk besojnë dhe nuk agjërojnë duhet lërë bisedën rreth agjërimit dhe duhet folur me te rreth besimit në Zot, besimit në fenë Islame dhe dobisë prej zbatimit të rregullave Islame, sepse biseda rreth agjërimit para bisedës rreth besimit nuk do të sjell rezultate të dobishme.

 

Përktheu: Bekir Halimi

Burimi: http://islamqa.info/ar/ref/50745

Comments | Add yours
 • Nuk ka komente

Leave your comments

Post comment as a guest

0
kushtet.
 1. Qendra për Studime Islame
 2. Tenzil Media
 3. ISLAMI, feja e Vërtetë!
 4. DijaOnline
 5. Krenaria
 • Tubimi pas ringjalljes, Mahsheri -Ffadil Musliu - HUTBE
 • Allahu e do besimtarin e fortë - Enis Rama - HUTBE
 • 10 - Mbulimi i të metave - Enis Rama
 • 09 - Falja - Enis Rama
 • 20 - Mbështetja-tevekuli - Enis Rama
 • Si ta përjetojmë eklipsin e diellit - Ekrem Avdiu - HUTBE
 • Respektimi praktik i prindërve - Enis Rama - HUTBE
 • Mënyra e ringjalljes - Fadil Musliu - HUTBE
 • 08 - Butësia - Enis Rama
 • 10 - Koncepti Kur'anor i ndershmërisë - Ekrem Avdiu
 • 07 - Maturia - Enis Rama
 • 19 - Meditimi II - Enis Rama
 • Rëndësia e repsektimit të prindërve - Enis Rama
 • 06 - Mendimi i mirë - Enis Rama
 • 09 - Koncepti Kur'anor i lirisë - Ekrem Avdiu
 • 04 - Turpi - Enis Rama
 • 05 - Të ndihmuarit mes vete - Enis Rama
 • 03 - Si t'i përvetësojmë vlerat e moralit? - Enis Rama
 • 18 - Meditimi - Enis Rama
 • 02 - Veçoritë e moralit Islam - Enis Rama
 • 01 - Rëndësia e moralit - Enis Rama
 • 08 - Koncepti Kur'anor i burrërisë - Ekrem Avdiu
 • Përballja me varrin - Fadil Musliu - HUTBE
 • Parimet e edukatës familjare - Enis Rama - HUTBE
 • Bëhu i dobishëm kudo që të jesh - Ekrem Avdiu - HUTBE
 • 17 - Falenderimi-shukri (II) - Enis Rama
 • Të keqen shihe si e kaluar - Ekrem Avdiu - HUTBE
 • Përgatitu si po vdes! - Fadil Musliu - HUTBE
 • Përgjegjësitë e gruas në familje - Enis Rama - HUTBE
 • 07 - Koncepti Kur'anor i mesatares - Ekrem Avdiu
 • 16 - Falenderimi-shukri - Enis Rama
 • 06 - Koncepti Kur'anor i drejtësisë II - Ekrem Avdiu
 • Përgjegjësia e burrit në familje - Enis Rama - HUTBE
 • Fitoni me hallall, ia shihni hajrin - Ekrem Avdiu - HUTBE
 • 15 - Durimi-sabri (II) - Enis Rama
 • Si t'i shijojmë begatitë? - Ekrem Avdiu - HUTBE
 • Familja dhe ruajtja e shoqërisë - Enis Rama - HUTBE
 • Llojet e përgjegjësive - Fadil Musliu - HUTBE
 • Dora e pajtimit - Obiliq
 • 05 - Koncepti Kur'anor i drejtësisë - Ekrem Avdiu
 • 04 - Koncepti Kur'anor i udhëzimit (II) - Ekrem Avdiu
 • 03 - Koncepti Kur'anor i udhëzimit - Ekrem Avdiu
 • Nasiha Jinn - Khalid Al Hibshi | Këshillë për Xhindët | نصيحة للجن - خالد الحبشي
 • Recitim i mrekullueshëm - Qetëso zemrën me Kur'an!
 • Ruqyah Ilm we Hikmah - Khalid Al Hibshi | Rukje për Dituri dhe Urtësi | العلم والحكمة - خالد الحبشي
 • Dialogu mes Imam Ahmedit dhe Shejtanit në agoninë e Vdekjes!
 • Ruqyah Sihr - Khalid Al Hibshi | Shërim me Kur'an nga Magjia | الرقية السحر - خالد الحبشي
 • Ayn & Hasad - Khalid Al-Hibshi | Shërim me Kur'an nga Mësyshi & Zilia | العين والحسد - خالد الحبشي
 • Hajri dhe sherri i komenteve në Portale, Forume, Facebook etj! - Ekrem Avdiu
 • Ruqyah Shariah - Khalid Al-Hibshi | Shërim me Kur'an | الرقية الشرعية - خالد الحبشي
 • Çka është IBADETI - Ekrem Avdiu
 • 05. Namazi i Natës - Behxhet Behrami, Enis Rama & Rexhep Lushta - Ramazan 2014/1435
 • Recitim i mrekullueshëm i Sures Abese - Asim Hawsawi
 • Salman Al-Utaybi - Sureja Gafir(۝30-۝40) - Recitim i Këndshëm
 • Këndim i Ezanit nga Hoxhë Enis Rama
 • [EMOCIONALE] Fatmir Latifi - Vdes në sexhde në oborin e Qabës!
 • Fatkeqësitë që ndodhin, fajtor je ti - Ekrem Avdiu
 • Beautiful Quran recitation by Saud Al-Shuraim | 2014
 • KUJDES!! Mashtrimi i rremë i Palestinës - Mufti Ismail Menk - Komike
 • 02. Namazi i Natës - Behxhet Behrami, Enis Rama & Rexhep Lushta - Ramazan 2014/1435
 • 01. Namazi i Natës - Enis Rama & Behxhet Behrami - Ramazan 2014/1435
 • [EMOCIONALE] Enis Rama - Sureja Kaf | Namaz Nate | 2014
 • Yasser Al Dossari - Sureja Ali Imran (۝130-۝143)
 • Maher Al Mueaqly - Sureja Ez-Zummer (۝53-۝75)
 • MAHNITËSE - Ajetet e Haxhit nga Shejh Idris Ebker
 • Dhikri gjatë daljes nga shtëpia - دعاء الخروج من المنزل
 • Sureja El-Muzzemmil - Muhammed Saleh ᴴᴰ
 • Recitim shumë i bukur i Kur'anit nga Saud Shuraim | 2014
 • Doktori i famshëm pranon ISLAMIN - Fatmir Latifi
 • Dhikri gjatë hyrjes në shtëpi - دعاء الدخول إلى المنزل
 • Kur muslimanët e çliruan Qipron - Ekrem Avdiu
 • Si shtohet JETA dhe PASURIA - Ahmed Kalaja
 • Dijetari dhe Papagalli - Fatmir Latifi
 • TURP! Falesh e nuk i kupton fjalët në Namaz - MOTIVUESE ᴴᴰ
 • Çfarë kemi bërë që nuk po bie shi...?! - Fatmir Latifi
 • Çfarë dhurate i erdhi Hoxhës sa ishte i plagosur - Pjestarit të UÇK-së!
 • Surah Al-Kahf - Idris Abkar | English Translation ᴴᴰ
 • Surah Al-Fatiha, Al-Ikhlas, Al-Falaq, An-Nas & Ayat Kursi - Nasser Al-Qatami ᴴᴰ
 • Sureja Fatiha, Ihlas, Felek, Nas & Ajeti Kursij - Naser El Kitami ᴴᴰ
 • [EMOCIONALE] Abdulaziz Al Zahrani - Sureja Kaf
 • APEL për Imamët(Hoxhollarët) - Përgadituni para Xhematit !!
 • Pse je Musliman ? - Shumë e dobishme - Nouman Ali Khan
 • Duaja (Tregim emocionues) - Senad Ramadani
 • A janë njerëzit e pasur arrogant - Mufti Menk ᴴᴰ
 • Si duhet ta shfrytëzoj kohen për mësim studenti?! - Hoxhë Shefqet Krasniqi
 • Këshillë vëllezërve që e kanë veten në qejf - Muhammed Husejn Jakub
 • Realiteti i sprovës (Me pak fjalë) - Hoxhë Shefqet Krasniqi
 • Për çka ishte përmalluar hoxhë Shefqet Krasniqi?!
 • Vlera e mexhliseve të dhikrit - Hoxhë Mustafa Terniqi
 • Kam falur akshamin pastaj m'u kujtua se nuk kam abdes – Shejh Feuzan
 • Mos u mashtro nga devotshmëria dhe fetaria jote – Shejh Feuzan
 • Në gjëra të qarta nuk ka justifikim – Shejh Feuzan
 • Lëndimi dhe nënçmimi i njerëzve – Shejh Salih el-Feuzan
 • Jetesa ndaras nga prindërit – Shejh Feuzan
 • Inçizim mbresëlënës i Xhamisë së Profetit nga flutarakja e telekomanduar
 • Ja si mund të jesh i dobishëm (Komentim hadithi) - Hoxhë Mustafa Terniqi
 • Çfarë të bëjmë për mendimet e këqija të cilat na vijnë – Shejh Feuzan
 • Ai i cili realizon Teuhidin hyn në Xhennet pa llogari – Shejh Feuzan
 • Dispozita e të betuarit me “Pasha Zotin e Kur’anit” – Shejh Feuzan
 • Dispozita rreth atyre të cilët nuk e japin Zekatin – Shejh el-Ulvan
 • Dispozita e mbushjes së telefonit në xhami – Shejh Feuzan
 • Mënyrat e braktisjes së Kuranit sipas Ibn Kajjimit - Hoxhë Ismail Bardhosi
 • Të parët me të cilët do të ndizet zjarri Diten e Gjykimit (Hadith) - M.H.Jakub
 • Ky ishte Ebu Bekri (Allahu qoftë i kënaqur me të) - Hoxhë Ahmed Kalaja
 • Kur zemra shmanget - Muhammed Husejn Jakub
 • Shiko si jepte një fukara sadaka - Hoxhë Mustafa Terniqi
 • Disa fjalë mbi syefaqësinë - Muhammed Husejn Jakub
 • Do vijnë vite mashtrimi (Hadith paralajmërues) - Hoxhë Mustafa Terniqi
 • Urtesitë (Sekretet) e Ezanit - Hoxhë Mustafa Terniqi
 • Këshillë drejtuar të gjithë vëllezërve - Muhammed Husejn Jakub
 • Përkujtim me vdekjen - Shejh Abdurrazak el-Bedr
 • Thirrjet e Shejh Shenkitit për ndihmë për Kosovën !
 • Këshillë shumë e rëndësishme për çdo nxënes dhe student - Hoxhë Lulzim Susuri
 • Ambiciet e larta për lexim të hoxhallarëve shqiptarë - Hoxhë Lulzim Susuri
 • Kështu lexohet një libër (Leximi akademik) - Hoxhë Lulzim Susuri
 • Synime dhe projekte të domosdoshme për muslimanët shqiptarë - Hoxhë Mustafa Tërniqi
 • Ah, sikur ta dija - Shejh Shenkiti [Ligjerata e plotë]
 • Kur lejohet që të rrehen fëmijët – Imam Ibën Uthejmin
 • Porosi shumë e dobishme dhe plotë emocion nga Salih el Megamisi
 • Për kënd kurthat e shejtanit janë të dobëta?! - Salih el Megamisi
 • Fjalët e tekbirit në Bajramin e Madh dhe të Vogël – Imam el-Uthejmin
 • Cili është shërimi nga zilia – Shejh Feuzan
 • Njoftimet në xhami – Shejh Feuzan
 • Përgatitu për Diten e Gjykimit - EMOCIONALE nga hoxhë Shefqet Krasniqi
 • Për çfarë në të vërtetë thërret Dr. Shefqet Krasniqi
 • Audio inçizim i Shejh Ibën Uthejminit gjatë udhëheqjes së namazit në Qabe më 1982
 • 03. Pengesat dhe sfidat e mesatarisë - Enis Rama
 • 02. Karakteristikat e Mesatarisë - Enes Goga
 • 01. Kuptimi i Mesatarisë - Llokman Hoxha
 • 03. Pasojat e Fitneve - Ekrem Avdiu
 • 02. Karakteristikat e Fitneve - Fadil Musliu
 • 01. Si e ka trajtuar Kurani dhe Hadithi fitnen - Alaudin Abazi
 • 04. Pyetje dhe përgjigje - Grup hoxhallarësh
 • 03. Manifestimi i dobësisë së imanit te besimtari - Enis Rama
 • 02.  Reflektimi praktik i imanit në jetën e besimtarit - Ekrem Avdiu
 • 01.  Imani shtimi dhe pakësimi i tij - Muhamed Dermaku
 • 03. Angazhimet praktike të dijetarëve në evitimin e fitneve - Enis Rama
 • 02. Obligimet ndaj dijetarëve në kohën e sprovave - Alaudin Abazi
 • 01. Pasojat e injrancës në kohën e fitneve - Ekrem Avdiu
 • [ 26.03.2015 ] Emisioni "Rruga e ndriçuar" me Dr. Shefqet Krasniqi
 • Dr. Shefqet Krasniqi (në Radio Kosova e Lirë) 17.03.2015
 • Udhëzimi i një gruaje sebep ligjëratave të hoxhës!
 • [ 19.03.2015 ] Emisioni "Rruga e ndriçuar" me Dr. Shefqet Krasniqi
 • [ 12.03.2015 ] Emisioni "Rruga e ndriçuar" me Dr. Shefqet Krasniqi
 • [ 05.03.2015 ] Emisioni "Rruga e ndriçuar" me Dr. Shefqet Krasniqi
 • Dr. Shefqet Krasniqi (në Radio Kosova e Lirë) 09.09.2014
 • 29 - Njeriu i cili i shkon mas mysafirit pa thirr - Dr. Shefqet Krasniqi
 • Hipokrizia - Dr. Shefqet Krasniqi
 • [ 11.09.2014 ] Emisioni "Rruga e ndriçuar" me Dr. Shefqet Krasniqi
 • E Xhuma 05.09.2014 - Dr.Shefqet Krasniqi
 • [ 04.09.2014 ] Emisioni "Rruga e ndriçuar" me Dr. Shefqet Krasniqi
 • Dr. Shefqet Krasniqi (në Radio Kosova e Lirë) 26.08.2014
 • Tallja dhe përqeshja me njerëz - Dr. Shefqet Krasniqi
 • [ 28.08.2014 ] Emisioni "Rruga e ndriçuar" me Dr. Shefqet Krasniqi
 • 28 - Urrejtja e bartjes së kumonës tek shtazët
 • 27 - Kapitulli i fotografive - Dr. Shefqet Krasniqi
 • Dënimi i vjedhësit në ahiret - Dr. Shefqet Krasniqi
 • 26 - Bartja e rrathëve dhe qaforeve për meshkuj
 • 25 - Bartja e unazës - Dr. Shefqet Krasniqi
 • Nuk po mundem të falem, si të veproj? - Dr. Shefqet Krasniqi
 • A lejohet me u vendos ari apo koka e dashit në themel të shtëpisë
 • Jam pa mbulesë, a më lejohet të lexoj Kur'an - Dr. Shefqet Krasniqi
 • Vjedhja - Dr. Shefqet Krasniqi
 • [ 21.08.2014 ] Emisioni "Rruga e ndriçuar" me Dr. Shefqet Krasniqi
 • Dr. Shefqet Krasniqi (në Radio Kosova e Lirë) 19.08.2014
 • 24 - Veshja e femrave - Dr. Shefqet Krasniqi
 • Dr. Shefqet Krasniqi (në Radio Kosova e Lirë) 05.08.2014
 • 23 - Mendjemadhësia - Dr. Shefqet Krasniqi
 • Dr. Shefqet Krasniqi flet rreth aktualitetit në Radio Dukagjini
 • Sprovat - Dr. Shefqet Krasniqi
 • [ 14.08.2014 ] Emisioni "Rruga e ndriçuar" me Dr. Shefqet Krasniqi
 • 22 - Tërheqja e rrobave zhagas - Dr. Shefqet Krasniqi
 • 21 - Veshja e mëndafshit - Dr. Shefqet Krasniqi
 • 20 - Veshja për famë (mendjemadhësi) - Dr. Shefqet Krasniqi
 • Reagimi i Dr. Shefqet Krasniqit për raportin e Departamentit Shtetit
 • 19 - Kapitulli i veshmbathjeve - Dr. Shefqet Krasniqi
 • Iftar dhe promovim i librave - Dr. Shefqet Krasniqi
 • Muslimani pas Ramazanit - Dr. Shefqet Kransiqi
 • [ 31.07.2014 ] Emisioni "Rruga e ndriçuar" me Dr. Shefqet Krasniqi
 • 18 - Kapitulli i banjove - Dr. Shefqet Krasniqi
 • Toleranca Islame - Dr. Shefqet Krasniqi
 • Shëndetësi
 • Teknologji
 • Gjuhë Shqipe
Mjekrat kanë efekt të dobishëm në shëndet, veprojnë si njëfarëlloj izolatori dhe mbrojnë nga dhimbja e fytit dhe...
Kafja është pija më e konsumuar në botë, pas ujit, si dhe një prej produkteve më shumë të studiuar nga shkenca. Për...
Limoni ka një sërë vetish për shëndetin, por mund të përdoret më së miri edhe si një trajtim natyral për fytyrën. Duke u...
Vaji i ullirit ka vlera të pafundme. Ai ka rezultuar i mirë për sëmundje dhe ndihmon në zbukurimin e njeriut. Për...
Në vitin 2013, Amazon zbuloi një ide interesante për përdorimin e avionëve të telekomanduar për dërgesat e porosive të...
A dëshironi ta shpërndani paqen? Salaam është aplikacion i ri për Android, i cili është alternativa për aplikacionin e...
Studentët nga Lidhja studentore DECA që ditë më parë ftuan çmimin për projektin më të mirë “Aplikacioni Android” nga...
Në fillim të viteve 90-ta filluan të paraqiten edhe uebfaqet e para në internet, që përmbanin tekst dhe aty këtu...
Prej gabimeve që shprishin kulturën e të shprehurit të besimtarit musliman shqiptar është edhe “brendashtimi” “ef.”,...
Tri janë parashtesat e gjuhës shqipe me të cilat fjalëve u jepet kuptim mohor: pa, mos dhe jo, p.sh.: i padrejtë,...
Lidhori 'që' është më popullori dhe më i vjetri ndër lidhorët e shqipes. Sipas mendimit më të mbështetur, ai është...
Gjuha dhe format e të folurit, me të cilat të rinjtë e Kosovës komunikojnë në rrjetet sociale, janë krejtësisht jashtë të të...

Galeria

Na ndiqni në Facebook

Na ndiqni në Twitter

Na ndiqni në Facebook