Nëse i bën këto gjëra je shqiptar i vërtetë

Nëse e gjeni veten në këtë listë situatash, atëherë ju jeni një shqiptar tipik.

Je shqiptar i vërtetë nëse:
1. Komshinjtë të vijnë dhe të kërkojnë gjëra (kripë, sheqer, vegetë ose ndonjë vegël)

2. Dita të fillon duke pirë cigare

3. Vonohesh në orën e parë dhe të dytë të mësimit dhe e zë krejt normale

4. Bisedon edhe “një orë” tek dera me mysafirin që është duke shkuar

5. Nëna të thotë “ke rënë në peshë” edhe pse e ke peshën normale

6. Nëse tashmë i ke mbushur 20 vjet, familjarët të pyesin për nuse ose dëshirojnë të ta gjejnë një

7. Në dasmë është normale t’i ftosh mbi 300 mysafirë

8. Prindërit gjithmonë i marrin shembull si njerëz të mirë fëmijët e fqinjëve, edhe nëse ju e dini se ata nuk janë

9. Gjyshja të thotë ende “mos u ul në beton” se ftohesh

10. Nëna ta përkujton çdo herë “ruju se po të rrokë promaja”

11. Pas darke pini çaj të zi

12. Serialet turke i shikoni me vëmendje të madhe dhe i komentoni ato edhe me mysafirët

13. Prindërit të thonë “le atë telefon mo” edhe nëse sapo ke filluar ta përdorësh

14. Si të shkoni diku mysafir, e kërkoni menjëherë fjalëkalimin e wireless-it

15. I ke të paktën dy shokë që njëri është me Real Madridin dhe tjetri me Barcelonën

16. Nëse humb në PlayStation fajin gjithmonë e ka joystick-u

17. Nëse blen cigare me copë

18. Ke të paktën një shok me emrin Egzon

19. E ke shkruar emrin në bankë të shkollës

20. Nëse merr ‘veresi’ (borxh) në dyqan


Revista Shembulli