Letra e një vajze, shkruar djalit i cili tentonte ta mashtronte

O vëlla, nëse të dukem princeshë në syrin tënd, më lejo të shoh kalorës Arab…

Më lejo të besoj se ende burrëria gjendet në mesin e djelmoshave tanë…

Apo atë e mbani vetëm në takimet zyrtare, në dhomën e gjumit, në kolltukë dhe në rastet e gjuajtjes së vajzave të marra.

Unë jam sikurse motra jote, mendoj se këtë nuk ia dëshiron motrës tënde, apo ajo këtë e ka të ndaluar, ndërsa unë të lejuar dhe legjitime.

Apo ajo është beqare e shtrenjtë tek ti, e unë nuk jam sikurse ajo?!

Largohu zotëri i nderuar, sepse femra fisnike nuk është e kënaqur që ti ta shohësh kështu, dhe nuk mendoj se një burrë fisnik është i kënaqur të më shohë të përbuzur dhe pa vlerë. Ruaje ujin e fytyrës tënde dhe mbështetu tek Allahu, dhe nëse koha jote është lojë dhe shfrenim, dije se koha ime është e artë.

Nëse dita e djeshme të ka kaluar, e sotmja është në duart e tua, veçse nuk ka mbledhur letrat dhe të shkojë.

Të mbetet dita e nesërme, mos u dëshpëro për të kaluarën sepse ajo nuk kthehet, e as për të sotmen sepse ajo po ikën, ëndërro diellin e ditës së nesërme për një ditë të bukur.Përktheu: Valdet Kamberi