Motër e mbuluar, kujdes!

Motër e ndershme e mbuluar ruaju të mos jesh kështu:

e grimuar…

me sjellje të këqija ndaj fqinjëve dhe shoqeve…

e parfumuar…

me rroba të ngushta…

me rroba të tejdukshme…

me rroba të zbukuruara…

mospërfillëse ndaj bashkëshortit dhe shtëpisë…

ta ngrisësh zërin duke qeshur…

të mos i buzëqeshësh shoqeve asnjëherë…

të mos ta llogaritësh veten për mëkatet e bëra…

të përzihesh me meshkuj sikurse injorantet…

të shkosh në sallone dasmash ku muzika shurdhon veshët…

të udhëtosh e vetme në distancë të largët pa mahrem (kujdestar)…

të mos dish të lexosh Kuran …

 

Përshtati: Valdet Kamberi