Si funksiononte Perandoria Osmane

Në një pjesë të shkurtër të shkëputur nga seriali "Payitaht Abdulhamid", shihet se si funksiononte dikur Perandoria Osmane. 

Aty paraqitet Sulltani i cili ndante përgjegjësitë për pashallarët nëpër vende të ndryshme. 

Nga Sulltani nuk mbetën pa u përmendur as shqiptarët, me rastin e caktimit të pashait përgjegjës për Ballkanin.

Serialet "Payitaht Abdulhamid" dhe "Dirilis Ertugrul" përpiqen të paraqesin informacione të sakta për Perandorinë Osmane. Për këtë arsye ato kanë fituar edhe mbështetjen e presidentit aktual të Turqisë, Rexhep Tajip Erdogan./Shembulli/


Më të lexuarat